Beszélgessünk itt! 2017. 08. 14.

Kezdőlap Fórumok Fórumok Beszélgessünk itt! 2017. 08. 14.

Ennek a témakörnek tartalma 13 hozzászólás, 5 résztvevő. Utolsó frissítés:  Oleg 2 éve, 11 hónapja telt el.

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1803

  Kalman
  Résztvevő

  Évi azt írta, hogy itt beszélgessünk. Jó! Csak itt nincs soha senki! Lássuk mikor jelenik meg itt bárki!

  #1804

  ovoneni
  Résztvevő

  Kedves Kálmán !
  Igen írtam , hogy itt beszélgessünk , mert nem tetszik nekem , hogy mindenki olvashatja a bejegyzéseinket ! Ezekről a dolgokról , ami szerintem az egyesület belső ügye nem kellene nyilvános fórumon vitát folytatni . Szerinted sem , de te írtál róla …
  Szerintem tisztázni kellene néhány dolgot . Azért tartjuk általában a találkozókat Pesten , mert a legjobban megközelíthető hely mindenki számára . A vidéki találkozás ötlete nagyon jó , de az csak önkéntes lehet , mert nem tudja mindenki bevállalni !Én senkit nem fogok rábeszélni . Nagyon -nagyon jó volt a Karcagon és a Nagykanizsán tartott összejövetel is , szuperül megszerveztétek , nagyon jól éreztük magunkat !!!
  DE , voltak régebben is olyan találkozók amikor nem béreltünk termet .
  Matyinál cukroztunk Budán 2008-ban . Majd ez évben találkoztunk Balatonkenesén .
  2009-ben megalakult az egyesület a Viktor Hugó utcában Zsuzsánál .
  Sőt Kiskunhalason is részt vettünk a csipke sor bemutatásánál és egy ünnepi zsidó vacsorán ! Átmentünk Kocsra Irénkéhez megnéztük a Kocsi-toló versenyt és Irénke kiállítását .
  2010 év elején Dorogon lett módosítva az alapszabályzata az egyesületnek . Később 2010 nyarán Kistokajban tartottuk a közgyűlést és megnéztük a Szerencsen lévő Cukormúzeumot .
  2011-ben volt a 2-ik nemzetközi találkozó Kenesén .
  Tehát nem zárkóztunk el soha egy vidéki helyszíntől !
  A nemzetközi találkozó szervezése többekben felmerült , de konkrétan senkivel nem beszéltünk róla , mert az előző talira nem tudott eljönni Peller Gyuri . Ezért lenne jó , ha minél többen részt tudnánk venni az őszi találkozón , bárhol legyen is !

  #1805

  Oleg
  Kulcsmester

  Sziasztok! Csak bejelentkeztem..este remélhetőleg kicsit több időm lesz és akkor értelmesebbet is írok..a nyilvános vitáról pedig az a véleményem, hogy engem nem zavar. A megítélésünket sem rontja, mert ez így működik mindenhol. A viták előre viszik a világot. Ez persze szigorúan az én véleményem.

  #1806

  ovoneni
  Résztvevő

  Olgi nincs is bajom a nyílt vitákkal , de szerintem az egyesület tagjai között történjen .
  Nem tudom , hogyan értelmezi pl Ornella vagy Sara a mondatainkat . Arról nem beszélve , hogy számunkra teljesen ismeretlen emberekre nem tartozik !

  #1808

  Kalman
  Résztvevő

  Kedves Évi!
  Ezek szerint voltak korábban is területi találkozók?! Ha igen, akkor nem eretnekség, hogy ne mindig mi vidékiek menjünk Pestre, hanem körbejárjuk az országot. Mert az a Budapest olyan jól elérhető? Amikor én a Cserepes házba mentem vonattal, metróval és gyalog, sem olcsó nem volt, sem gyors.Kocsival annyi idő alatt Siófokon, vagy Miskolcon lettem volna. De, ha egyik évben én megyek a Balatonra, akkor a másik évben a Dunántúl jöhet keletre. ez logikus. Nem? Ezeket a vitákat egyébként élőszóban kellene megejteni, de nem egy börzén, hanem magunk között. Az, hogy egyesek börzézni akarnak, az a magánügyük. De, ha ez van a saját találkozónk helyett, az már nem teljesen az. Bizony, bizony! Én többet vártam ettől a szervezettől, azért is léptem be vakon, hisz még egy alapszabály sem volt kéznél. Ám, ahogy belépünk, ugyanolyan laza mozdulattal ki is lehet lépni. Nekem egy csapat lett volna fontos és nem egy börze zsennyegése. Amikor idő van egymásra, tapasztalatcserére, szisztémák megbeszélésére, az alapszabály elképzeléseinek értékelésére, stb. A menetközben elvesztett társak miért tüntek el. Ők tehetnek erről, vagy netán mi is? Én tenni akartam a közös ügyért, azért, hogy egyszer, ha úgy igazán kilépnénk a nyílvánosság elé, akkor még a gyűjtésben éretlen civil is elismerje: ezek csinálnak valami hasznosat. És nemcsak közhasznú jelentést. Na, mindegy. Nem folytatom, csak még itt vagyok egy kicsit és gyűlt bennem a gondolat. Azt gondoltam többet is tudunk, de lehet, hogy én tévedtem. bocs! 🙁

  #1839

  Oleg
  Kulcsmester

  Sajnos a kórházban valami miatt nem tudok belépni(főleg, mert nem tudom a jelszavamat még kitalálni sem, újat nem engedett kérni, itthon pedig el van mentve),átmentem éjszakai bagolyba..de most írok.
  Félreértés ne essék, nagyon hálás vagyok mindenkinek a segítségéért, barátságáért,az elmúlt években mindenkit megszerettem.
  Az, ha mást gondolok, vagy néha az elégedetlenségemnek adok hangot nem azért van,hogy tüzet szítsak,hanem azért, mert egy kicsit egy helyben topogás van szerintem. Szeretnék lendíteni a közös dolgunkon, de vagy nem fejezem ki magam elég világosan, vagy eleve rossznak tartjátok, amit javasolok..egy-egy kiragadott mondatomból elvinni a beszélgetést más irányba..én magam úgy látom, minden törekvésem ellenére nem tudom előre vinni az egyesület szekerét. Nagy lendülettel állok neki mindig valami újat kitalálni, véghezvinni. A lelkesedésem addig tart, amíg érzem, hogy a közösség számára inspiráló a tervem. Ha azonban falakba, közönybe ütközöm és nem építő jellegű kritikába, na onnan kezdve elég hamar elmegy a kedvem. Én nem sajnálom magam, időm, pénzem, energiám, de a szükségtelennek ítélt dolgokra igen.
  Ennyit a bevezetésről.
  Először a Hungarikumok sorról néhány gondolat. Az éjjel vettem először igazán kézbe és nézegettem meg. Nekem nem tetszik. A képek nem szépek, nem kellően összeválogatottak, nem egységesek.A feliratok hol vannak,hol nem..elején-hátulján..azok sem egységes betűvel,elhelyezéssel készültek. Ez egy összecsapott munka volt részünkről is, a gyártó részéről is. Miért pont ez a huszonnégy?
  A találkozó a másik.
  Meg tudtuk volna szervezni és egyenlőre nem kértünk semmit az egyesülettől..igaz, engedélyt és felsorakozást sem.
  A börzés találkozóval nekem nincs bajom, külön voltunk és kis pezsgés vett körül bennünket.
  Az egyesület régebbi, aktív élete biztosan jó volt, kár, hogy akkor én még nem voltam tag.
  A közösen hozott döntésekkel kapcsolatban annyit kívánok csak mondani, hogy a demokrácia (szigorúan az én véleményem szerint)már a régi görögöknél sem működött és nem működik ma sem sehol. Azért van a vezető és a vezetőség..bennünket pedig tájékoztatni kötelesek. Most megyek aludni, jóccaka!

  #1840

  ovoneni
  Résztvevő

  Olgi Kedves , nincs veled semmi baj ! Sok ilyen aktív tagra lenne szükség , aki lendíteni akarna a közös dolgainkon ! Elég nehéz egyébként összefogni a társaságot , mert egy egyszerű kérdésre sem tud mindenki válaszolni , pl. hogy az október 7 kinek jó ? De nem panaszkodni akarok . Sok mindenben egyetértek veled pl nekem sem tetszik a Hungarikumok sorunk . Teljesen igazad van, én is mondtam Istvánnak , hogy nem tetszenek a képek , van amit fel sem ismerek én sem , akkor egy külföldi hogyan fogja ! Én reklámot sem tettem volna a hátoldalára , de ez az én véleményem . Ezért is nagyon örültem a Kálmán kezdeményezésének , hogy megpróbál pénzt szerezni egy Hungarikum sorra . Jó lett volna …
  Olgi én nem mondtam , hogy ne szervezzétek meg a találkozót ! Én csak annyit kértem , hogy beszéljünk róla !!! Nem hallgattuk el az információt a tagság elől , mert Peller Gyuri egy levélben említette csak , ő szívesen megszervezné a nemzetközi találkozót , de még nem is volt alkalmunk beszélni róla !!! Egyszer találkoztunk vele a börzén , amikor belépett az egyesületbe . Remélem még sokszor lesz alkalmunk ezt pótolni , mármint a beszélgetést !Jó , hogy ennyi energiád van mindenre munka mellett !!! 🙂

  #1841

  bonbon
  Résztvevő

  Itt vagyok én is, Márta.
  Kálmán, az én emlékezetem szerint soha nem a budapesti társaink igényelték, hogy a börzével együtt legyen a cukros találkozó, hiszen nekik eddig sem volt probléma, hogy odamenjenek. Vannak társaink, akik viszont szívesen összekapcsolnák az amúgy nem olcsó utazást két eseménnyel is. Engem személy szerint a börze nem érdekel, voltam néhányszor. De egyáltalán nem zavar, ha az amúgy könnyen elérhető Váci úton van találkozó. Helyünk bőven volt mindkét alkalommal, semmi akadálya nem volt a beszélgetésnek sem. Ugyanígy a Cserepesház csupasz terme sem zavart, teljes nyugalomban beszélgettünk ott legutóbb is. Miért Budapest? (És ugye nem Budapest-vidék vetélkedés lesz ebből?) Azért Budapest, mert a legkönnyebben megközelíthető legtöbbünknek. Mondhatom, én is vidéki vagyok.Imádom a kihelyezett találkozókat én is. Szerencsés vagyok, mert többször is volt már erre alkalmam. Évi nagyon jó kis összefoglalót tett ezzel kapcsolatban ide a honlapra. A “vidéki” találkozók korábbi jellemzője szerintem a spontaneitás volt többnyire. Valahol valamilyen esemény volt, kiállítás, új házba költözés, nemzetközi találkozó, egyéb apropók. Számomra az egyik legjobb ezekben az összejövetelekben az volt, hogy megismerhettem vendéglátó társaink gyűjteményét, amire amúgy nincs mód, hiszen nem hozhatjuk a szekrényeinket, mappáinkat, dobozainkat. Így viszont láthattam, hogyan rendezgeti más a cukrait, milyen szisztémával, miben helyezi el. És persze végre láthattam GYŰJTEMÉNYT!
  Tehát én nagy híve vagyok a kihelyezett találkozóknak, és a budapestinek is. Elfogadom, hogy nagyobb távolságról nagyobb terhet jelent részvétel, tehát nem egyenlő a terhelés. De a kihelyezett találkozó vállalása senkinek sem lehet kényszer. Nem egyforma lehetőségeink vannak, más-más életszakaszban vagyunk. Aki tud, szervez, aki nem tud, részt vesz, vagy otthon marad. Biztos vagyok benne, hogy lesz még vidéki találkozónk, de én sem erőltetném. Ha valakinél beérik, egész biztos jelentkezni fog.
  A nemzetközi találkozókról. Szerintem ezeket meg kell beszélni. Aki akar, rendezhet saját szakállára, miért is ne? Ha az Egyesület részvételét, támogatását is szeretné, akkor erről viszont egyesületi döntés kellene szerintem.
  A cukorsorozatainkról. A Hungarikum sor nekem sem a kedvencem. Amit Évi, Olgi elmondtatok sajnos igaz. Végtelenül sajnálom, hogy a jelek szerint nem tudunk itt, Magyarországon cukorsorozatokat kiadni. Akkor lennék boldog, ha a sorozataink a kávézókba is elkerülnének, és itthon is láthatnák, milyen szép és színes a cukrok világa. Az itthoni csomagolók nincsenek erre felkészülve. Miért vajon? Mit tehetnénk ebben az ügyben?
  Sokszor éreztem/érzek én is elégedetlenséget, tehetetlenséget, mert nem úgy mennek itt a dolgok, ahogy nekem tetszenek.Azt hiszem, már elég idős vagyok ahhoz, hogy ezzel együtt tudjak élni. A “csapathoz” tartozás még fontosabb a számomra, mint az egyéni elképzeléseim, már tudok várni. Az én tempómhoz képest is lassan haladnak az ügyeink, nagyon nehézkes szervezet vagyunk.
  Egyelőre ennyi jutott eszembe, ha beszélgetünk tovább, talán egyéb is előkerül 🙂

  #1842

  bonbon
  Résztvevő

  Hát, nagy beszélgetés nem lett, ami azt illeti 🙂

  #1843

  ovoneni
  Résztvevő

  Sziasztok ! Kiskunhalason Zsidó Fesztivál van , többek között Macskássy Izolda képeiből kiállítás . Természetesen ő is jelen lesz . András próbál vele beszélni , hogy adja beleegyezését egy sorozatra . Mi a véleményetek ?

  #1844

  bonbon
  Résztvevő

  Tetszik! Gyönyörűek a selyemképei.

  #1845

  Oleg
  Kulcsmester

  Nekem is tetszenek a képei. Volt hasonló elképzelésem, egy Fonyódon élő ikonfestő képeiről is lehetne cukorsorozatot készíteni. Vallásos, szép képek, sok mindenkit érdekelhetnek. Nekem is van néhány képem, de ismerem őt, több száz ikonja van otthon, amiről lehetne fotót készíteni. https://www.facebook.com/siess.zsuzsa/photos_albums

  #1846

  Supapa
  Résztvevő

  Nem kívánok az előttem szólók véleményével vitázni. Számtalan alkalommal felvetettem, hogy valaki vegye át az elnöki tisztet tőlem. Igen sok energiám emésztette fel az elmúlt tíz év! Ha egy gyűjtőtársat is el akartok veszíteni, nyugodtan szidjátok a munkámat és ne válasszatok másik elnököt! Akkor egyszerűen kilépek és csá! (ahogy a Kálmán írta)
  Apropó! Kálmán! Az egyesület ki van lépve már igen régen a nyílvánosság elé! Számtalan újságcikk és tévé riport szólt rólunk, és a kiállításunk is elég sok volt (Cento-Olaszország, Ulm-Németország, Ujpalotai általános iskola, Cserepesház, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Csipkeház, Balatonkenese kétszer, Vismajor kávéház, Nagykanizsa Művelődési Ház és Könyvtár,! Németországtól egyszerű magyar általános iskolákig!
  Magam jobb szerettem a cukorgyűjtéssel foglalkozni, mint egy egyesületet igazgatni! Szeretném ha újra a kikapcsolódás lehetne számomra a cukrozás és nem a gyomorideg és feszültség a veszekedést hozná az életembe!

  #1848

  Oleg
  Kulcsmester

  Itt nem a személyeskedés, vagy a másik megbántása a cél. Azt azonban egy közösségben el kell fogadni, ha valaki mást szeretne, vagy más tempóban, vagy más lelkesedést vár a tagtársaitól. Ez az én véleményem, hangsúlyozni szeretném ismét, hogy a cél nem mások megbántása volt.

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.