Évértékelő beszámoló országos kávécukor-gyűjtő találkozó

Ezúton ismétz köszönetet mondok annak a sok gyűjtőtársnak, akiknek sikerült magukat szabaddá tenni és részt tudtak venni a nagy tavaszi kávécukorgyűjtő találkozónkon! Külön köszönet Magdikának, aki szemfülesen felfedezte ezt a remek találkozónak való helyszínt! Nagyon sok új gyűjtőtárs miatt, akik a szokásos lázas izgalommal csaptak le a lehetőségre és szemezgették a régebbi tagok feles készleteinek gyöngyszemeit, egy kis kivárással kezdtük a hivatalos részt.

No persze nem akarom az újakat megbántani, hiszen csak tagként újak, tulajdonképpen mindenki arról számolt be, hogy évek óta gyűjtik a kávécukor zacskókat! A lila pulóveres hölgy Aranyiné Gégény Ilona, aki a Szerencsi Cukorgyár fővegyészeként rengeteg cukrot mentett számunkra az enyészet elől. Az eddigi segítségét követően, látva a lelkes arcokat, elképzelhetőnek tartotta, hogy beáll a gyűjtők táborába. Közös döntéssel kineveztük az egyesületünk Szakmai Főtanácsadójának! Mellette áll a következő új tagunk Disztl Adrienn. Balra hátul kicsit takarásban a két unokatestvér, Vidók Rita Fruzsina és Simon Zsanett.

A veterán Raáb András és a ránkcsodálkozó Márta, cukorba mélyedő Magdi után két tündérkénk, Kauba Tímea a nyomdai szakértő és “pénzbehajtó”, valamint Horváth Olga nővérke a hat új cukorgyűjtő tagunk. A háttérben kisérő fiatalemberek élvezték a kisméhek nyüzsgését a cukrokon…..

Miután minden érkezését prognosztizáló tagunk megérkezett, röviden és lényegretörően beszámoltam az eltelt, viszonylag csendes évünkről, és ezt egyhangúlag elfogadta az egyesület a közhasznúsági jelentésünkkel egyetemben.

HUNCUT KKE

ASZ: 18001415-1-19

 

Melléklet a 2013. évi beszámolóhoz

 

Bevétel:

1)   Értékesítés:                                            158.000 Ft

2)   Tagdíj:                                                    78.200 Ft

236.200 Ft

3)   Kamat:                                                       128 Ft

 

Kiadás:

1)   Cukor beszerzés:                                 36.724 Ft

2)   Egyéb anyag ktg:                                 12.660 Ft

3)   Igénybe vett szolgáltatás:

– bérleti díj:                                                        4.800 Ft

– posta ktg:                                                      12.545 Ft

– grafikai munkák:                                           75.000 Ft

– könyvelési díj:                                              25.000 Ft

– inform.szolg.:                                                  3.810 Ft

4)   Egyéb szolg.:                                          3.902 Ft

174.441 Ft

5)   Szellemi termék (honlap):                    12.573 Ft

Eredmény:                                                           49.314 Ft

Pénztár egyenleg:                                                   34.769 Ft

Bank egyenleg:                                                     160.986 Ft

 

Kapott 1%:                                                          117.523 Ft

 

Beszélgettünk még arról, hogy a már most rendelkezésre álló pénzkészletünk felhasználásával milyen sorokat gyártassunk, hiszen a jövő évi nemzetközi találkozó megrendezésének az egyik lényeges záloga, hogy milyen szép sorozatokkal tudjuk ide-csábítani a külföldi gyűjtőtársakat! Abban maradtunk, hogy a Magyar Katedrálisok sor mellé, majd az egyesület tagjai keresnek jó sorozat ötleteket, és a megjeleníteni kívánt cukorképek fotójával (min.300 dpi bontású!) jelentkeznek nálam, hogy a megrendelést lebonyolítsam valamely külföldi vagy hazai cukorgyártó cégnél. Mindenki nagy örömmel venné, ha az olasz, Nizza Monferatoban székelő Pinin Pero et Figli cég lenne az egyik gyártó, mert igen jó minőségben tudnak szolgáltatni!

Az első percek…

Kávészünetben is igen sokan maradtunk a teremben! 17 gyűjtővel sikerült ezt a találkozót megrendezni!

Tűzoltó munkaként gyorsan begyűjti Kálmán is amit lehet….:-)

Meséltünk egymásnak a találkozók miként zajlanak le, mire kell figyelni a gyűjtésnél, és egy pár praktikus ötlettel láttuk el az új tagjainkat. Szemmel láthatóan nagyon élveztük mindnyájan, remélem sok ilyenben lesz még részünk!

A végén kértem az egyesület hozzájárulását (ami anyagi terhet nem jelent számunkra!) ahhoz, hogy a közhasznú ingyenes munkavégzéshez az egyesület létét, nevét felhasználjam. Hosszútávú elképzelésem ezzel kapcsolatban egy kávécukorzacskó kiállítóhely és kávézó létesítése Balatonakarattyán.

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+

Vélemény, hozzászólás?