Csupa, csupa érdekesség

Pénteken Szekszárdra voltam hivatalos egy internetes ismerkedés apropójából. Hiller Szilvia talált rám, s a magánál őrizgetett néhány (nem is oly kevés) régi kávécukrot kívánta biztos megőrzésre átadni. Szerintem jó cserét csinált, hiszen egy fél kilogramm nyírfacukrot vittem neki….:-)

Nagy része természetesen nekem is megvolt, de azt a néhányat amelyek újak (volt ilyen is bőven) azokat a képeket is be fogom mutatni, de lehet túl hosszú lenne egy cikken belül.

Ezután irány a GP üzem. Sajnos a vezérkar nem volt bent, de a két kedves dolgozó hasonlóan szolgálatkészek, aranyosak voltak mint az igazgató úr Stefano, vagy az új titkárnő (huhh, ciki, elfelejtettem a nevét)

Valamennyi számomra új cukor dobozából meríthettem, mi több téves, át nem vett, soha piacra nem kerülő cukrokra is felhívta figyelmem a kolléga. Egyik ilyen érdekesség a Stex Ház téves, GP alapszöveges barnacukor nyomata.

Itt most mutatom az eredetit is és a rontottat is:

alább pedig láthatjátok milyen a tévesen nyomott:

Hasonlóan nem vették át a rossz keretszín miatt az alább bemutatott cukrot, amiből viszont jót nem tudok mutatni, mert átvették és külföldre vitték.

Ennek a kolléga elmondása szerint az volt a hibája, hogy a négyzet-keret barna színének a betűk színével kellett volna megegyezni. (Nem igazán értem, hiszen akkor egyszínű lett volna, így meg két klisével duppla klisé ár. Vajon hol rontották el a megrendelést?)

Továbbá van egy stick, ami túlságosan sötét tónusú lett, s többet olyat sem fognak rendelni. A kettő képe ilyetén néz ki. A sötét a rossz, a világos a jó.

Ennyit a hibásokról. Aztán érdekes újranyomottakkal is találkoztam, például a Fatál:

A MÁV nosztalgiát eddig sárga alapon ismertem, “Royal Hungarian Express” hátsó felirattal, s most találtam fehér alapon is “Danube Express” felirattal.

Mutatok néhány újat (legalább is számomra újakat)

Fehér volt már, de barnát csak most kaptam.

Ez egy Balatonfüredi kávézó hely a parton!

Most nem tudom tovább tölteni valamiért, mert a szerver visszautasította a kapcsolat létesítését! De kár, hogy nincs a társaságunkban egy komputer zseni!

FacebookTwitterGoogle+

Vélemény, hozzászólás?