Vian

Ma kultúrprogramot csináltam magamnak. Ezer éve mindig megnézem a Vörösmarty téren az Ünnepi Könyvhét kínálatát.

Úgyhogy ma délelőtt felkerekedtem, s ahogy illik, szét is néztem a forgatagban. Tényleg rengetegen voltak könyvkiadók és érdeklődők egyaránt. Néhány könyvvel gazdagabban jöttem haza, mindenhol legalább 20 % kedvezménnyel lehetett vásárolni.

A bámészkodást megzavarta a szemerkélő eső, úgyhogy tovább sétáltam.A Király utcából befordultam a Gozsdu Udvarba. Egy-két éve figyeltem fel, hogy itt minden hétvégén kirakodóvásár van, gondoltam benézek. Sajnos az eső egyre jobban esett, én meg egyre éhesebb voltam, úgyhogy egy vendéglőben vártam ki, míg elállt.

Nagy örömömre a Café Vian-ba léptem be, ami több oknál fogva is kedves a számomra. Boris Vian kamasz- és ifjúkorom egyik legkedvesebb szerzője volt. Nagyon szerettem a könyveit, amit akkoriban olvasni lehetett tőle, mindet ismertem. A Tajtékos napok című regény az egyik legszebb szerelmes történet, amit valaha olvastam. Az irodalom mellett a szerző jazz-zenész is volt, ami nem mellékes. Régebben már ismertem a  Liszt Ferenc téri kávézót, szívesen kávéztam és ettem ott. A kávézó berendezése, hangulata egyedi, az étlapon tipikus francia bisztroételek, mint pl. a Croque Monsieur, stb.  és magyaros ételek egyaránt megtalálhatóak.

De térjek már a lényegre, hiszen mégiscsak kávécukros honlapra írok:

Így nézett ki régen a Café Vian cukra, melyet a Golden Pack csomagolt, mindkét oldalát mutatom:

 

Folytassuk a mai nap eseményeit: Enni vágytam, a francia hagymaleves mellett döntöttem ma, s mivel eléggé jól is laktam vele, utána már csak a café gourmand-t választottam, vagyis egy kávé mellé kaptam a napi desszertből, ami ma somlói galuska volt.

Persze, hogy kaptam a kávé mellé cukrot, kettőt is barna tasakban. Megkérdeztem lenne-é fehér is, mire megtudtam, hogy a barna tasakban fehér cukor van, de tud hozni nekem fehér tasakban barna cukrot. Nem firtattam, miért van ez furfangosság a csomagolásban.

Megmutatom, hogy is néznek ki:

Nézzük a hátulját is, mert itt a meglepetés:

Nem tudom, mennyire látszik, úgyhogy írom: Gyártó: Katker Hungária Kft.

Talán van új a nap alatt, csak nem ismerünk  még minden kávécsomagoló céget.

Mire megittam a kávém, a nap is kisütött, úgyhogy egy hosszú sétával elmentem a Nyugatihoz, aztán haza.

Jó napom volt ma!

FacebookTwitterGoogle+

Vélemény, hozzászólás?