Julius Meinl a budapesti Vörösmarty téren

A sors úgy hozta, hogy az elmúlt hetekben többször is megfordultam a Belvárosban. Legutoljára én is az Ünnepi könyvhét forgatagában jártam. Természetes, hogy a nézelődés közben jólesik megpihenni egy kávéra, s mindezt a gyűjtői szenvedély, kíváncsiság is motiválja.A sort a Vörösmarty tér legpatinásabb helye, a Gerbeaud palota és a benne elhelyezkedő cukrászda nyitotta.A hírnévhez méltóan finom kávéhoz a következő cukrokat szolgálták fel:

 

Mindegyiken egy-egy aforizma olvasható. A csomagoláson a gyártóra vonatkozóan semmiféle adat sincs.A Julius Meinl magyarországi, illetve osztrák forgalmazójának a honlapján sem található ez a fajta sitcks. A korábbi aforizmát tartalmazó sorozatokból kiindulva feltételezem, hogy a széria néhány tizes nagyságrendű is lehet. Remélem, van, aki ennél pontosabb információval is rendelkezik.

A következő alkalommal a téren átellenben található, ugyancsak lenyűgöző enteriörü Szamos Gourmet cukrászdába tértem be. A színvonal a Gerbeaud-éval vetekszik, a kapott cukor egy jubileumi kiadású volt:

 

A tér és a Váci utca sarkán a közelmúltban nyílt meg a Hard rock cafe. A kávé itt is Julius Meinl, és a cukor:

S végül, de nem utolsó sorban a tér közepén lévő modern üvegpalota alsó szintjén található a Cafe de Paris. Nem csak az épület lóg ki a tér arculatából, de a felszolgát kávé is. LaVazza, az unalomig ismert cukorral. Rutinszerűen ezt is elraktam. A meglepetés otthon ért, amikor összehasonlítottam a korábbi, GP-s kiadású tasakokkal. Az új szerzemények apróbetüs feliratai a korábbiaktól teljesen eltérő betűtípusuak, így a gyüjteményem két újabb darabbal gyarapodott.

FacebookTwitterGoogle+

Vélemény, hozzászólás?