Hogyan juthatunk el az Andrássy útról Olaszországba?

A múlt héten  az Andrássy úti Alexandra könyváruházban jártam. A vásárlás után betértem a közvetlenül mellette lévő Wolford kávézóba. A kávém mellé a következő cukrot kaptam:

Ezután a pincérrel folytatott, kölcsönösen udvarias párbeszéd keretében megdicsértem a finom kávét és a szép cukrot, majd részemről néhány célratörő mondat is elhangzott. 1-2 perc múlva a számlám mellé a képen láthatóhoz hasonló módon, tálcán szervírozva, gyűjteményem a következő darabokkal gyarapodott:

A gúlákon az alábbi feliratok olvashatók:

és:

Forgattam, nézegettem otthon a kis tetraédereket és közben azon gondolkoztam, vajon hány alapszín lehet, a nagy és kis betűk eltérő színösszeállításából mennyi variációt gyárthatnak, hány darabból áll a sorozat? Nyomozásba kezdtem. Felrémlett, mintha már találkoztam volna ezzel vagy valami hasonlóval a honlapunkhoz kapcsolódó valamelyik weboldalon. Meg is találtam a sugarmania 2009-es sorozatai között. 30 darabból áll. Csak nekem lehet újdonság – gondoltam – már mindenkinek megvan. Cikket írni ebből nem érdemes.

A meglepetés akkor ért, amikor a gyártó (forgalmazó ? ) honlapját felkerestem. Még mielött bárki is rákérdezne, közzé teszem: www.atuttobar.it. A forgalmazott cukrok közt kb. 15 ( tasak, stick, gúla és szív alakú ), szebbnél szebb sorozatot találtam. Többnyire 250-500-1000 darabos kiszerelésben, 9-20 Euró közötti áron forgalmazzák. Ezek interneten megrendelhetők, “kosárba tehetők”. A honlap sajnos csak és kizárólag olasz nyelvű, de a lányom egy olaszul jól beszélő kollégájával “próba vásárlást” végzett, úgy néz ki, hogy Magyarországra is szállítanak. A szállítási díj 190 Euró feletti vásárlás esetén díjtalan, bár az nem derült ki, hogy ez külföldi megrendelésre igaz-e?

Kellő számú érdeklődés esetén 200-300 Eurós megrendelés simán összehozható. Nyílvánvaló, hogy a 250-500 darabos sorokból többet is kell rendelni. Úgy kalkuláltam, hogy fejenként és összességében 20-30 Euróért több kilónyi, gyönyörű sorozathoz juthatnánk.

Azon is elgondolkodtam, hogy ha egy-egy ilyen sorozatot külföldi cserepartnertől szerzünk be, az esetenként ( cserecukrok, csomagolás, postaköltség ) legalább 5 Euróba kerül.

Várom kedves gyűjtőtársaim véleményét arról, hogy belekezdjünk-e egy ilyen projectbe, s előzetes kalkulálások után küldjem-e majd a megrendelést a cégnek? Ha igen, akkor az átutalandó összeget természetesen meghitelezem, a felmerült költségek elosztása utólagosan történhetne meg.

És hogy valami (remélem) újat is mutassak: Andrássy út, egy másik kávézó. A történet hétköznapi, a cukor is az:

Remélem, hogy a történetnek itt még nincs

VÉGE

FacebookTwitterGoogle+

Vélemény, hozzászólás?