Karib térségből

Kedves clubtársunk nem oly régen érkezett meg a térségből, s nagyon szép képeket, cukrokat tudott szerezni. a többi élményéről majd személyesen beszámol a legközelebbi találkozónkon. (gondolom, remélem!)

Kilátás valahol a Karib tengeri szállodából.

Idézem az utazónkat:

“Sajnos St. Lucián, Antuguán és a Dominikai Közösségben helyi cukorzacskót nem láttunk, csak amerikaiakat.”

Szinte érzem a kristálycukor roppanását a fogam között!

“A Le Mauny viszont már Martinique-n van, az egyik leghíresebb rumlepárló. A karibi szigeteken termő cukornád a messze földön híres rum alapanyaga is.”

Jól látható a felirat alapján, ez bizony egy aranyérmes cukor!

 

“Marie Galante egy kisebb, Guadeloupe-től délre eső sziget neve, az ezzel kapcsolatos fényképen szereplő nádcukor innen, nem Martinique-ről származik.”

Nos még egy pár fotó búcsúzóul:

“….az eltérő alakú cukor Guadeloupe-ról valók. (Franciaország tengeren túli megyéi)


FacebookTwitterGoogle+

Vélemény, hozzászólás?